DK.09.11.009
Gå stegen efter da det er vigtigt, at sværen er skåret helt igennem. Der skal ikke ridses ned i kødet med gerne helt ned til. Gnub godt og grundigt med salt ind mellem sværene og sæt evt. laurbærblade ned i ridserne. Sørg for at stegen ligger vandret – juster evt. ved at lægge skrællede kartofler under stegen, der hvor stegen er tyndest. Hæld 1 l vand i bradepanden sammen med løg, peberkorn og persille. Et stegetermometer sættes i stegen og sørg for at placere dette hvor stegen er tykkest. Sæt stegen i ovnen og tænd den på 200 C. Nå termometeret viser 55 grader mærkes på sværen er sprød. Hvis den er sprød fortsættes stegningen indtil stegetemperaturen er 65 grader. Hvis den ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 C indtil stegetermometeret er 65 C, herefter tages stegen ud og termometeret fjernes. Dæk stegen til med et viskestykke og lad den hvilke i ca. 15 min.