Se større billede
|
Start evt. spillet med at bage pebernødderne selv. OPskrift på pebernødder ca. 100 stk:
Brug: 250 gr. hvedemel, 1/8 hjortetakssalt (har man det ikke, brug da alm. salt), ½ tsk. kanel, ½ tsk. ingefær, 100 gr. smør, 150 gr. sukker, 1 æg og 2 spsk. fløde. Mel,hjortetakssalt, og krydderrierne blandes. Fast, koldt smør hakkes i - dvs. små stykker. Sukker, fløde og æg piskes til æggesnaps. Mel og æggsnaps blandes f.eks. i en foodkompresser hvis man ikke vil have alt for fedtede fingre. Form til fingetykke stænger, der skæres i små stykker, og trilles til pebernødder. Læg dem på en plade og bages i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 180 grader. Obs pebernødderne bliver større, når de bages, hvilket betyder, at man skal lave pebernødderne mindre end det færdige resultat.