DK.08.09.014
|
Solbærrene ligger hele og bløde i dejlig saft.
1 kg solbær til 1 liter vand og 2 kg sukker (1½ er nok).
Bærrene koger først 10 min. med vandet, derefter 10 min. med sukkeret.
Brug Atamon og marmeladejævning efter vejledningen på emballagerne og hæld på Atamonskyllede glas, som lukkes med det samme.
Fra den oprindelige opskrift:
Lukker man glassene med parafinlåg, skulle det være unødvendigt at bruge konserveringsmiddel, fordi der er brugt forholdsvis meget sukker. Er bærrene meget modne, anbefales det at tilsætte 5 g citronsyre pr 1 kg bær. Det får saften til lettere at gelere. Det var dengang. Alt er nemmere i dag, man risikerer ikke, at det gærer eller mugner, så hele den lækre solbærhøst bliver ødelagt. Jeg bruger kun 1½ kg sukker og marmeladejævning + Atamon.
Anne-Grete